Світ

Гутерріш анонсував модернізацію ООН

Гутерріш анонсував модернізацію ООН

Гутерріш визнав, що із нинішньою версією ООН щось пішло не так

Колективні механізми вирішення глобальних проблем не відповідають масштабам викликів, визнав генсек ООН.

Держави-члени Організації Об’єднаних Націй повинні готуватися до створення її оновленої версії. Про це напередодні сказав генеральний секретар організації Антоніу Гутерріш під час виступу на засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

Так, Гутерріш має намір підготувати аналітичну записку, присвячену баченню ООН 2.0. У ній він обіцяє надати пропозиції щодо цифрових технологій, інновацій, прогнозування та поведінкових наук, які мають сприяти більш ефективній підтримці держав-членів ООН у найближчі роки.

“Організації Об’єднаних Націй недостатньо мати правильний порядок денний. Їй необхідні знання та досвід, щоб працювати з державами-членами для його реалізації. Нам потрібні нові навички, новий досвід, нові стратегії та програми”, – пояснив Гутерріш.

Генсек ООН визнав, що наразі колективні механізми вирішення глобальних проблем не відповідають масштабам викликів.

“Нинішні форми багатостороннього управління, розроблені в минулу епоху, явно не відповідають сьогоднішньому складному, взаємопов’язаному, швидко мінливому і небезпечному світу. Цей рік має стати роком, коли ми закладемо основи для більш ефективної глобальної співпраці, здатної впоратися із сьогоднішніми викликами, а також з новими ризиками та загрозами в майбутньому”, – додав Гутерріш.

Нагадаємо, 26 грудня 2022 року влада України ініціювала комплексний процес, спрямований на виключення Росії з Ради безпеки ООН та загалом з Організації Об’єднаних Націй.

Раніше ЗМІ повідомили, що Конгрес США розгляне резолюцію про виключення Росії із Ради безпеки ООН. Її представили два американські законодавці, які очолюють незалежну урядову організацію з прав людини.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button