Світ

Грузія заявила, що РФ викрала трьох її громадян біля окупованих територій

Грузія заявила, що РФ викрала трьох її громадян біля окупованих територій

Фото: sova.news

Після війни 2008 року окупаційна адміністрація Цхінвальського регіону Грузії встановлює “кордон” по лінії розмежування

Затриманим грузинам – 16, 18 та 20 років; їх доправили на російську військову базу, зазначає телеканал Mtavari.

Служба державної безпеки Грузії повідомила про черговий випадок затримання співгромадян у прикордонні з окупованим Цхінвальським регіоном (Південною Осетією). Про це Служба повідомляє на своїй Facebook-сторінці в понеділок, 15 квітня.

Представники російських окупаційних сил “незаконно затримали трьох громадян Грузії на окупованій території поблизу сіл Земо Арцеві та Отреві”, зазначається в повідомленні грузинської сторони.

“Діставши інформацію про згаданий інцидент, Служба державної безпеки активувала гарячу лінію Місії спостерігачів ЄС”, – додали там.

Грузинський телеканал Mtavari зазначає, що затриманим грузинам – 16, 18 та 20 років. Їх затримали й доправили на російську військову базу в Земо Арцеві, де ті зв’язались із їхніми родинами.

Обставини затримання поки що невідомі.


Після війни 2008 року окупаційна адміністрація Цхінвальського регіону Грузії встановлює “кордон” по лінії розмежування, при цьому відхоплюючи додаткові шматки території (цей процес називають “бордеризацією”). Нерідко межу проводять посеред сіл і земельних ділянок.

Нагадаємо, президент Грузії Саломе Зурабішвілі, виступаючи з річним звітом у парламенті, заявила, що Росія продовжує вести гібридну війну проти Грузії, використовуючи всі інструменти.

Грузія відреагувала на передачу Абхазією державних дач Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button