Світ

Грандіозна церемонія. Відкриття Олімпіади у ПарижіСюжет

Грандіозна церемонія. Відкриття Олімпіади у Парижі

Фото: @Paris2024

Церемония открытия Олимпийских игор

Вперше церемонія відкриття Олімпіади проходила не на стадіоні, а в центрі міста, олімпійські команди світу пропливли парадом по річці Сені на човнах.

 

У Парижі офіційно відкрили Олімпійські ігри. Вперше церемонія відбулася не на стадіоні, а в самому центрі міста. Олімпійські команди світу пропливли парадом річкою Сеною на човнах. За цим дійством спостерігали близько 300 тисяч глядачів.

 

По річці

 

Флотилія провезла понад 10 тисяч спортсменів 6-кілометровим маршрутом. Човни пропливли повз найвідоміші мости і пам’ятки міста, включаючи собор Нотр-Дам і Ейфелеву вежу.

 

Цей грандіозний захід розпочався за відносно ясної погоди, але потім полив дощ і майже не припинявся до кінця дійства.

 

 

Після завершення параду команд по Сені пронісся металевий кінь із наїзницею та з олімпійським прапором на плечах.

 

 

Диверсії

 

За лічені години до відкриття літніх Олімпійських ігор у Парижі французька залізнична компанія SNCF заявила, що її об’єкти — колії та вокзали — зазнали вандалізму у різних регіонах країни. Зокрема, повідомляється про підпали.

 

У компанії впевнені, що мета атак паралізувати швидкісне сполучення в країні.

 

Залізничне полотно пошкоджено на напрямках на захід, схід та північ від Парижа в проміжку між 01:00 та 05:30 за місцевим часом. На паризькому вокзалі Монпарнас, звідки поїзди йдуть на захід Франції, у п’ятницю вранці утворилися величезні черги.

 

Значна кількість поїздів скасовано. За словами представників SNCF, у п’ятницю перебої в повідомленні відчули на собі близько 250 тисяч пасажирів, а за вихідні їх кількість зросте до 800 тис.

 

За словами представників SNCF, судячи з проданих квитків, п’ятниця мала стати одним із найжвавіших днів на французьких залізницях: тисячі людей прямували до Парижа в день відкриття Ігор і тисячі збиралися виїхати з міста в літні відпустки.

 

Прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь заявив, що диверсії були добре підготовлені та скоординовані, масштаби завданих збитків величезні та дуже серйозні. Він подякував пожежникам, які працюють на місцях підпалів, і запевнив, що служби безпеки вже шукають винних.

 

У свою чергу, представник Національного олімпійського та спортивного комітету Франції (CNOSF) Давид Лаппартьєн запевнив, що, наскільки йому відомо, жоден учасник Ігор від актів саботажу не постраждав.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + 13 =

Back to top button