Події

Затримано дев’ятьох учасників міжрегіональної групи з масового виробництва т…

Затримано дев’ятьох учасників міжрегіональної групи з масового виробництва та продажу підроблених офіційних документів

???? За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури викрито та затримано дев’ятьох учасників міжрегіональної групи.

????Їм повідомлено про підозру за фактами вчинення за попередньою змовою групою осіб зберігання, придбання, пересилання та збуту незаконно одержаних чи підроблених голографічних захисних елементів, а також підроблення та збуту посвідчень й інших офіційних документів (ч. 2 ст. 199, ч. 3 ст. 358 КК України).

????За даними слідства, підозрювані налагодили схему масового виготовлення та продажу підроблених документів у Вінницькій, Львівській, Одеській, Харківській та Донецькій областях.

????Вони займалися виробництвом документів на пластиковій основі з незаконно одержаними чи підробленими голографічними захисними елементами. Серед них – посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, паспорти громадянина України та інші офіційні документи.

????Вартість одного «документа» коливалася від 6 до 12 тис грн. Їх кількість обраховувалась в тисячах штук.

????Під час проведеної у регіонах спецоперації учасників схеми затримано у порядку ст. 208 КПК України.

????Загалом правоохоронці провели 36 обшуків. Вилучено 78 тис доларів США, значну кількість підроблених документів, бланки для їх виробництва, голографічні захисні елементів, спеціальні принтери, комп’ютерну техніку та інше обладнання для виготовлення макетів підроблених документів і їх верстки.

????Наразі усім підозрюваним обрано запобіжні заходи.

????Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися спільно з Вінницьким управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, слідчим управлінням ГУНП, СБУ та регіональними оперативними підрозділами.

Back to top button