Світ

FT: У Німеччині – сплеск російської пропаганди

FT: У Німеччині - сплеск російської пропаганди

Фото: РИА Новости (ілюстративне фото)

В Європі фіксують сплеск російської пропаганди

Заяви пропагандистів подавалися як “думки авторитетних новинних видань”, зокрема Der Spiegel і Süddeutsche Zeitung.

У Європі, зокрема в Німеччині, значно активізувалися дезінформаційні кампаній РФ, спрямовані на підрив підтримки України. Про це в інтерв’ю Financial Times розповів керівник департаменту культури і комунікації Міністерства закордонних справ Німеччини Ральф Бесте.

Представник міністерства запевняє, що російські дезінформаційні кампанії стали масштабнішими, майстернішими й непомітнішими, і це “безумовна загроза, яку слідсприймати серйозно”, оскільки їй складно протидіяти.

“Ймовірно, відбувається багато такого, чого ми навіть не бачимо. Все більше і більше розмов відбувається в приватних … каналах Telegram і WhatsApp. Дуже важко зрозуміти, що там відбувається”, – додав Бесте.

Чиновник повідомив, що в його департаменті є спеціальний підрозділ для відстеження і припинення інформаційних операцій Росії за кордоном.

Бесте підкреслив, що росіяни “шукають тріщини сумнівів або почуття тривоги і намагаються їх розширити”.

Повідомлється, що цього року департамент викрив одну з найбільших спроб маніпулювання німецькою громадською думкою на платформі соціальної мережі Twitter (X): мережа з понад 50 тисяч фейкових акаунтів намагалася переконати німців у тому, що урядова допомога Україні підриває німецький добробут і загрожує ядерною війною. Була й спроба посилити вже наявні антиукраїнські погляди і зробити їх більш поширеними.

Заяви подавалися як “думки авторитетних новинних видань”, зокрема Der Spiegel і Süddeutsche Zeitung. 

Раніше повідомлялося, що РФ продовжує активну фазу дискредитації українських політиків 

Росія дискредитує Україну на Близькому Сході – ГУР

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button