Світ

ФСБ затримала росіянина, який “передавав Україні дані російську армію”

ФСБ затримала росіянина, який передавав Україні дані російську армію

Фото: Кадр із відео

Росіянина затримали за “співпрацю з Україною”

Повідомляється, що чоловік “мав надати відомості про пересування залізничних поїздів з військовою технікою територією Володимирської області”.

ФСБ Росії затримала у Володимирській області росіянина, який “за гроші передавав спецслужбам України дані щодо пересування російської військової техніки”. Про це з посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ пише російська агенція ТАСС.

“Федеральна служба безпеки припинила протиправну діяльність громадянина Росії, жителя Гусь-Хрустального Володимирської області, “причетного до співпраці на конфіденційній основі з українськими спецслужбами”, – зазначили в ЦГЗ.

Повідомляється, що чоловік “мав надати відомості про пересування залізничних поїздів з військовою технікою територією Володимирської області”. Факт отримання ним коштів нібито підтверджується розпискою й фотозвітом.

У ФСБ уточнили, що чоловік “в ініціативному порядку” робив спроби за допомогою мобільного зв’язку та інтернету встановити контакт із представниками іноземних держав, у тому числі України, для “отримання винагороди за вчинення дій, спрямованих на заподіяння шкоди безпеці РФ”
.
Щодо затриманого чоловіка порушено кримінальну справу за статтею про “встановлення та підтримка громадянином Російської Федерації відносин співробітництва на конфіденційній основі з представником іноземної держави з метою надання їм сприяння в діяльності, свідомо спрямованої проти безпеки Російської Федерації”.

Повідомляється, що санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Раніше ФСБ затримала жителя Севастополя, який нібито готував теракт на залізниці в тимчасово окупованому Криму

Жителя Ялти затримали за “дискредитацію армії РФ”

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button