Світ

ФСБ затримала білоруса через підрив поїздів у Бурятії

ФСБ затримала білоруса через підрив поїздів у Бурятії

Фото: Wikipedia

Один з вибухів стався у Північномуйському тунелі ім. Бессолова

Підозрюваний начебто заклав вісім вісім вибухових пристроїв на цистернах вантажних поїздів, стверджують у російській спецслужбі

В Омській області РФ затримано громадянина Білорусі, який начебто причетний до підриву залізничних поїздів в Бурятії. Про це повідомила ФСБ у четвер, 7 грудня.

“У ході проведених заходів на території Омської області затримано громадянина Республіки Білорусь, 1971 р.н., який скоїв підриви 29 і 30 листопада 2023 р. двох залізничних поїздів з нафтопродуктами, що прямували маршрутами Тайшет-Тинда і Тайшет-Нерюнгрі Байкало-Амурській магістралі в Республіці Бурятія”, – заявили у спецслужбі.

У ФСБ заявляють, що отримали від затриманого “зізнання” у тому, що він начебто “діяв за завданням громадянина Білорусі, 1981 р.н., який проживає в Литві і діє під контролем українських спецслужб”.

Російська спецслужба стверджує, що підозрюваний “вилучив… зі схованки вісім вибухових пристроїв, доставив їх на особистому автомобілі до Бурятії та заклав на цистернах вантажних поїздів”.

Тиждень тому ЗМІ повідомили, що СБУ влаштувала два вибухи на Байкало-Амурській магістралі – перший пролунав у Північномуйському тунелі ім. Бессолова. Це фактично це єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між РФ та Китаєм. Країна-агресор використовує цей шлях і для військових постачань.

А пізніше стало відомо про другий вибух у Бурятії. Тоді ЗМІ повідомили про пастку для росіян.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button