Світ

ФСБ купує інструменти в німецької компанії – ЗМІ

ФСБ купує інструменти в німецької компанії - ЗМІ

Фото: Соцмережі

Heller Tools задекларував продажі на суму 860 000 доларів московській компанії під назвою Торговий дім Treydtuls

Heller Tools продавав інструменти компаніям, що були пов’язані з російським шпигунським угрупованням Сернія.

Компанії, пов’язані з російським шпигунським угрупованням Сернія, відновили закупівлі обладнання у німецького виробника інструментів Heller Tools. Компанія продала дрилі та інші інструменти на загальну суму 1,2 мільйона доларів. Про це заявило видання Financial Times з посиланням на інформацію мінюсту США.

Мережа Сернія створена під керівництвом спецслужб Росії для обходу санкцій та купівлі обладнання для оборонної промисловості РФ.

Heller Tools задекларував від початку великої війни і до червня 2023 року продажі на суму 860 000 доларів московській компанії під назвою Торговий дім Treydtuls, пов’язаній з мережею Сернія.

Експорт Heller в Treydtuls припинився в червні 2023 року, але до вересня Heller почала продавати товари іншій російській Tireks. Компанія, яка купила у Heller товари ще на 300 000 доларів, заснована в червні колишнім акціонером і співробітником Treydtuls Артемом Клименком.

Будівельні інструменти, що продаються компанією Heller, пили та свердла для обробки сталі або кам’яної кладки, не були включені до списків експортного контролю ЄС до грудня 2023 року. Пізніше їх все таки внесли до списків, тому що вони могли “сприяти, зокрема, зміцненню російського промислового потенціалу”.

Serniya Engineering і Robin Trade потрапили під санкції ЄС 2022 року. Серед клієнтів мережі Сернія – міністерство оборони, державний оборонний конгломерат Ростех і державний гігант атомної енергетики Росатом. Treydtuls і Tireks не були включені до списку.

У 2022 році мін’юст США висунув обвинувачення п’ятьом особам, пов’язаним з компанією Сернія, у змові з метою придбання технологій військового та подвійного призначення для оборонних компаній РФ. 

Як відомо, 14 пакет санкцій готувався з квітня. Зазначалося, що нові санкції Євросоюзу проти РФ були фактично схвалені, але потім на них було накладено вето з боку Німеччини.

Рада ЄС ухвалила 14-й пакет санкцій проти РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + nineteen =

Back to top button