Світ

ФРН може передумати на рахунок літаків – Пісторіус

ФРН може передумати на рахунок літаків - Пісторіус

Німецькі винищувачі Eurofighter Typhoon

Берліну потрібно ще два тижні, щоб прийняти остаточне рішення по винищувачам, розповів глава Бундесверу.

Влада Німеччини розмірковує над можливими поставками винищувачів для України і може переглянути свою позицію, яка раніше унеможливлювала надання такої військової допомоги. Про це сказав міністр оборони ФРН Борис Пісторіус в інтерв’ю DW, оприлюдненому у понеділок, 5 червня.

“Зараз ми перебуваємо у фазі переосмислення і перевіряємо, що можливо і що ми хочемо і можемо зробити. І думаю, ми визначимося протягом найближчих двох тижнів”, – заявив він.

За словами міністра, Німеччина має переосмислити свою політику останніх десятиліть: “Німецьке суспільство, німецька політика дійсно змінили думку. Якби мені два роки тому хтось сказав, що Німеччина поставить важкі озброєння на 3-5 млрд, я не повірив би”.

Пісторіус підкреслив, що зараз необхідно консолідувати всі країни світу, які хочуть і можуть захищати порядок, ґрунтований на міднародних правилах.

Нагадаємо, на початку березня канцлер Німеччини Олаф Шольц запевнив, що його країна не відправить в Україну літаки. Але з того часу його точка зору могла змінитись.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков висловив думку, що коаліцію літаків можна розширити за рахунок винищувачів Eurofighter Typhoon, які є у Великої Британії та Німеччини.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button