Світ

ФРН має намір модернізувати армію

ФРН має намір модернізувати армію

Фото: Іmagо

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус

Структура збройних сил ФРН складатиметься з традиційної армії; військово-морського флоту; авіації; нового підрозділу, який діятиме в кібернетичному та інформаційному просторі.

Німеччина має намір модернізувати свою армію, аби бути готовою до ведення війни. Про це повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, передає пресслужба Міноборони ФРН.

“Оскільки Росія поставила під сумнів європейський мирний порядок, для Німеччини та її союзників виникла особлива ситуація загрози. Аналіз зосередився на військовій спроможності та оперативній готовності”, – йдеться у повідомленні.

За словами Пісторіуса, перед Німеччиною стоїть завдання реформування Бундесверу, аби зробити його оптимально позиціонованим, особливо в оборонній ситуації.

Структура збройних сил ФРН складатиметься з чотирьох видів військ замість трьох: традиційної армії; військово-морського флоту; авіації; нового підрозділу, який діятиме в кібернетичному та інформаційному просторі.

Кіберпідрозділ займатиметься аналізом гібридних підозр й радіоелектронну боротьбу. У тому ж числі буде створене єдине оперативне командування, яке поєднає функції територіального та оперативного командування.

Також до складу армії входитимуть сили внутрішньої безпеки, а у військово-повітряних силах буде створена Організація з управління підтриманням льотної придатності, що займатиметься моніторингом технічного стану літаків.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що у Бундесвері (Збройні сили Німеччини) готуються до можливого конфлікту між Росією і НАТО і змоделювали сценарій нападу РФ на НАТО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button