Світ

Франція підтримає вступ України до ЄС – Макрон

Франція підтримає вступ України до ЄС - Макрон

Фото: getfootballnewsfrance

Президент Франції Еммануель Макрон

Франція готова “надати всю необхідну економічну, військову та гуманітарну допомогу Україні з метою відновлення її суверенітету та територіальної цілісності”.

Франція залишається на боці Україи і підтримуї її євроінтеграцію. Про це у неділю, 10 грудня, напередодні засідання Європейської Ради заявив президент Франції Еммануель Макрон, пише Укрінформ.

Портал нагалошує, що заяву лідер Франції зробив після телефонної розмови з українським президентом Володимиром Зеленським.  

Говорячи про шлях, який Украъна вже пройшла на шляху ЭС, Макрон привітав ухвалення “кількох вирішальних законодавчих актів, зокрема, щодо прав національних меншин, реформування системи правосуддя та боротьби з корупцією”.

“Таким чином, Україна демонструє свою рішучість негайно відреагувати на рекомендації, надані їй Європейською комісією”, – заявив він. 

Крім того, лідер Франції запевнив, що Париж готовий долучитися до економічого, гуманітарного відновлення України. 

Раніше ми писали, що Емманюель Макрон запросив угорського Віктора Орбана на зустріч у Парижі для пошуку компромісу в питанні початку переговорів з Україною про її вступ у ЄС.

Нагадаємо, напередодні керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів зустріч із делегацією Франції. Сторони обговорили українсько-французьку співпрацю та основні оборонні потреби України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button