Світ

Фінляндія вирішила відкрити два пункти пропуску на кордоні з РФ

Фінляндія вирішила відкрити два пункти пропуску на кордоні з РФ

Фото: Yle

Уряд Фінляндія вирішив відкрити два пости на кордоні з Росією

Відкривають пункти пропуску Вааліма і Ніірала, щоб люди, які живуть по обидва боки кордону, могли відвідувати своїх родичів.

Уряд Фінляндії вирішив відкрити два пункти пропуску – Вааліма і Ніірала – на кордоні з Росією. Про це повідомив прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, пише Yle.

Зазначається, що відкривають саме ці два пункти, щоб люди, які живуть по обидва боки кордону, могли відвідувати своїх родичів. Рішення діятиме до 14 січня 2024 року. Термін дії попереднього рішення про двотижневе закриття східного кордону спливає в ніч із середи на четвер.

За словами міністра, уряд уважно стежить за подіями на східному кордоні, і в разі необхідності кордон можуть знову швидко закрити.

Європейське агентство прикордонної та морської безпеки Frontex допомагає фінським прикордонникам патрулювати кордон.

Раніше повідомлялося, що Фінляндія закриває весь кордон з Росією на два тижні.

Нагадаємо, з середини листопада на КПП між Росією та Фінляндією почало приходити суттєво більше людей без документів, що дають їм право в’їзду на територію ЄС. Раніше російські прикордонники не пропускали таких мандрівників на виїзд. Для боротьби з цим явищем Фінляндія почала закривати свої КПП на кордоні з Росією.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button