Світ

Фінляндія перестала пускати авто з номерами РФ

Фінляндія перестала пускати авто з номерами РФ

Фото: yle.fi

Фінляндія перестала пускати авто з російськими номерами

Влада Фінляндії попереджала, що власники автомобілів з російськими номерами зобов’язані до 16 березня вивезти з країни свої машини.

У Фінляндії більше не можна їздити на автомобілях з російськими номерами без спеціального дозволу. Про це у суботу, 16 березня, інформує фінська митна служба. 

“Автівка із російськими номерами у Фінляндії відтепер може бути обкладена митом та ПДВ, після чого вона має виїхати за межі ЄС”, – повідомили фінські митники. 

Однак там вказали, що робитимуть виключення у декількох випадках:

  • для студентів денної форми навчання
  • людей, які працюють за строковим трудовим договором
  • громадян ЄС чи Європейської економічної зони, які постійно проживають у РФ

“Однак власники таких авто мають довести, що легально ввезли автомобіль у Фінляндію до набуття чинності заборони”, – зазначили митники. 

У росіян було пів року на те, щоб вивезти свої авто із Фінляндії. Наразі виїзд із Фінляндії через фінсько-російський кордон неможливий, оскільки пункти пропуску закриті до 14 квітня 2024 року. 

Раніше всі п’ять країн Євросоюзу, що межують із Росією (Польща, Фінляндія, Естонія, Латвія та Литва), запровадили заборону на в’їзд автомобілів, зареєстрованих у Росії. Таке рішення ухвалено на підставі санкцій ЄС, які розглядають в’їзд зареєстрованих у РФ машин як заборонений імпорт.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button