Світ

Фінляндія направила військових до кордону з Росією

Фінляндія направила військових до кордону з Росією

Фото: Скриншот

Ситуація на російсько-фінському кордоні напружена

На тлі напливу мігрантів із території Росії фінські військові будуються захисні споруди на державному кордоні.


У Фінляндії на пункті пропуску Вартіус біля кордону з Росією починається зведення тимчасових огорож, прикордонникам допомагають фінські військові. Про це повідомляє Yle в неділю, 19 листопада.

 

У безпосередній близькості від шлагбаумів будуються захисні споруди, тобто тимчасові перепони на державному кордоні. “Цей захід щодо забезпечення роботи прикордонного пункту”, – сказав начальник прикордонного пункту, капітан Йоуко Кіннунен.

 

Зазначається, що ніч на прикордонних станціях минула спокійно. У суботу притулок запросили 67 осіб.

 

Крім того, фінські прикордонники заявляють, що принаймні деякі з прохачів притулку були “виштовхнуті через кордон” проти їхньої волі.

 

Кіннунен розповів, що люди, які вчора перейшли кордон, поводилися агресивно щодо російської прикордонної влади, коли їх “виштовхували від російського прикордонного посту в бік Фінляндії”, а потім закрили за ними ворота, тож повернення на російську територію стало неможливим.

 

“Поведінка останньої групи, що складалася з 20 осіб, показала, що вони не хочуть в’їжджати до Фінляндії”, – сказав він.

Як повідомлялося, Фінляндія закрила чотири пункти пропуску на кордоні з Росією у відповідь на зростаючу кількість прохачів притулку. Крім того, країна розглядає можливість повного закриття кордону із РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button