Світ

ФБР застрелило чоловіка, який погрожував вбити Байдена

ФБР застрелило чоловіка, який погрожував вбити Байдена

Фото: facebook.com/ksltv

Прихильник Трампа погрожував вбити Байдена

Окрім президента США американець погрожував ще кільком політикам-демократам і прокурорам, причетним до справи проти Дональда Трампа.

У США агенти ФБР застрелили прихильника екс-президента Дональда Трампа – 75-річного мешканця міста Прово у штаті Юта, який публікував погрози на адресу президента Джо Байдена, повідомляє CNN.

Зазначається, що інцидент стався 9 серпня у штаті Юта. Агенти ФБР намагалися вручити обвинуваченому ордер на арешт та обшук за місцем проживання. Після того, як чоловік спрямував на правоохоронців пістолет, його ліквідували.

Видання зазначає, що загиблого звали Крейг Робертсон. Йому висунули три федеральні звинувачення через погрози президенту та правоохоронцям.

Увечері 9 серпня у Байдена була запланована поїздка до Юти. Безпосередньо перед нею Робертсон заявив, що знайде свій старий костюм і “відчистить пилюку зі своєї снайперської гвинтівки”. Своє повідомлення чоловік закінчив словами “ласкаво просимо”.

За даними ЗМІ, президента США поінформували про погрози. Крім нього, американець погрожував ще кільком політикам-демократам і прокурорам, причетним до справи проти Дональда Трампа.

“Привіт, ФБР, ви все ще стежите за моїми соціальними мережами? Перевіряю, щоб мати під рукою заряджену рушницю на випадок, якщо ви заскочите знову”, – йшлося в одному з повідомлень Робертсона.

Повідомляється, що Робертсон також погрожував у соцмережах генеральному прокурору США. Зокрема, він публікував фото напівавтоматичного пістолета з підписом “інструмент для знищення Мерріка Гарланда” та детально описував “сон” про його вбивство.

Також чоловік погрожував віце-президенту США Камалі Харріс, генеральному прокурору штату Нью-Йорк Петиції Джеймс та губернатору штату Каліфорнія Гевіну Ньюсому.

Нагадаємо, що суд у справі Трампа про зберігання секретних документів пройде у розпал президентської кампанії. Йому обрали запобіжний захід, зобов’язавши з’являтися одразу після виклику. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button