Світ

ФБР США оголосило у розшук доцента МДУ – ЗМІ

ФБР США оголосило у розшук доцента МДУ - ЗМІ

Фото: Sputnik

Росіянка зустрічалася з громадянами США в різних американських університетах

Росіянка Наталя Бурлінова, яку фінансувала ФСБ, під час виступів в американських вишах вербувала громадян США.

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США оголосило у розшук  доцента МДУ та колишнього продюсера радіостанції Говорить Москва Наталю Бурлінову. Росіянку підозрюють у вербуванні американців за завданням Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ. Про це повідомляє ізраїльське видання NEWSru.co.il в середу, 26 квітня.

“Наталія Бурлінова перебуває в розшуку за підозрою в тому, що вона діяла як нелегальний агент іноземного уряду, Росії, на території Сполучених Штатів. Підозрюється, що Бурлінова вступила в змову зі співробітником Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) ) з метою вербування громадян США для поїздки в Москву для участі в програмі Зустріч з Росією, що проводиться очолюваною нею організацією Громадська ініціатива творчої дипломатії (PICREADI)”, – говориться в повідомленні.

В ФБР установили, що співробітник ФСБ забезпечував Бурлінову фінансово, а також надавав іншу підтримку. Бурлінова передавала співробітнику ФСБ інформацію про завербованих громадян США, у тому числі їхнє резюме, паспортні дані, фотографії та аналіз їхніх поглядів на Росію. 

Росіянка зустрічалася з громадянами США в різних американських університетах та науково-дослідних інститутах.

Бурлінова порушила закон США про іноагентів, оскільки не повідомила владу про фінансування своєї діяльності російською службою безпеки, додає ЗМІ.

Суд штату Колумбія 17 квітня видав федеральний ордер на її арешт. Бурлінова всі звинувачення заперечує.

Як ми вже писали раніше, Україна працює з ФБР та американськими компаніями над збиранням доказів військових злочинів російських окупантів.

У Росії заблокували сайти ЦРУ та ФБР

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button