Світ

Трамп зізнався у хабарі по українському питанню, – спікер Палати представників

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі заявила в четвер, що президент Дональд Трамп уже зізнався у хабарництві в українському скандалі, пише Reuters.

«Хабар полягає в наданні або відмові у військовій допомозі в обмін на публічну заяву про розслідування. Це підкуп», – заявила на прес-конференції Пелосі, маючи на увазі розслідування проти сина конкурента Дональда Трампа на майбутніх виборах в США Джо Байдена.

«Те, що президент визнав і сказав, що це «ідеально», я кажу, що це абсолютно неправильно. Це підкуп», – додала Пелосі.

Демократи вивчають питання про те, чи зловживав президент своєю владою, утримавши 391 мільйон доларів США у вигляді допомоги в цілях безпеки України в якості важеля тиску на Київ для проведення двох розслідувань, які принесуть йому політичну вигоду. Гроші, затверджені Конгресом для допомоги союзнику США в боротьбі з підтримуваними Росією сепаратистами в східній частині країни, були пізніше надані Україні.

Трамп заперечував будь-які правопорушення.

Інша центральна фігура – колишній посол США в Україні Марі Йованович – повинна дати свідчення в п’ятницю на другому публічному слуханні.

Як повідомив її адвокат в четвер, офіційний представник Білого дому Марк Сенді дасть свідчення в ході закритого засідання в суботу, як і було заплановано, якщо він буде викликаний до суду.

Back to top button