Світ

Естонія звела 40-кілометровий паркан на кордоні з РФ

Естонія звела 40-кілометровий паркан на кордоні з РФ

Фото: Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії

Кордон Естонії і РФ

Наступний крок – оснащення кордону найсучаснішим обладнанням системи безпеки та спостереження безпілотників. Проект мають завершити у 2025 році.

Естонія завершила будівництво 40-кілометрового паркану вздовж свого кордону із Російською Федерацією. Про це у середу, 13 грудня, повідомляє Politico.

Видання зазначає, що Естонія хоче посилити охорону свого кордону, оскільки зростає занепокоєння щодо можливих провокацій з боку Росії. Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс заявив, що метою є високотехнологічна сучасна прикордонна інфраструктура.

Він розповів, що східний кордон ЄС, який проходить уздовж кордону з Естонією, має бути оснащений найсучаснішим обладнанням системи безпеки та спостереження безпілотників. Проект мають завершити у 2025 році.

“Покрити майже 340 кілометрів кордону – нелегка справа, незалежно від того, чи йдеться про інфраструктуру огорожі на материку чи системи спостереження на воді”, – сказав Ляенеметс.

За його словами, Естонія подала заявку на отримання фінансування від ЄС для розвитку таких можливостей, як безпілотне спостереження та радіолокаційний моніторинг позицій.

Раніше повідомлялося, що Естонія встановлює додаткові загородження на кордоні з Росією.

Громадянам Естонії не радять подорожувати до Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button