Світ

Естонія передала Україні протитанкові ракети Javelin

Естонія передала Україні протитанкові ракети Javelin

Фото: Міноборони Естонії

Javelin від Естонії будуть нищити російські танки в Україні

До пакету допомоги також входять кулемети, боєприпаси до стрілецької зброї, наземна і водна техніка, а також водолазне спорядження.

Естонія передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшли протитанкові ракетні комплекси Javelin. Про це повідомило Міноборони Естонії у суботу, 3 лютого.

Вказано, що до України вже прибули ПТРК Javelin, які Естонія закупила в грудні. До пакету допомоги також входять кулемети, боєприпаси до стрілецької зброї, різна наземна та водна техніка, а також водолазне спорядження.

“Я радий, що черговий пакет допомоги надійшов в Україну і ним користуються українські захисники. Останні події в Європі показують, що надсилання важливих ракет та іншої військової допомоги Україні продовжується у великих масштабах, і цим разом із нашими союзниками ми посилаємо чітке повідомлення Кремлю, що ми продовжуватимемо підтримувати Україну до тих пір, поки не буде переможного кінця”, – заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Відомство не розкрило точного обсягу, часу прибуття цього пакета допомоги та інших деталей постачання з міркувань безпеки.

Разом з тим у Міноборони Естонії додали, що з 2022 року країна надала укранській державі військову допомогу на суму майже 500 млн євро, що становить близько 1,4% ВВП.

Раніше стало відомо, що Естонія надасть Україні допомогу на 1,2 млрд євро до 2027 року. У Таллінні вважають, що не повинно бути жодних обмежень на те озброєння, яке передають Україні.

Естонія підготувала план перемоги України за три роки – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button