Світ

Дуда і Блащак відвідали тренування українських військових у Польщі

Дуда і Блащак відвідали тренування українських військових у Польщі

Фото: PAP/Maciej Kulczynski

Дуда і Блащак відвідали тренування українських військових

Блащак зазначив, що найбільшою проблемою в експлуатації танків Leopard 2, які отримає Україна, є отримання запчастин для цих танків.

 

 

 

Президент Польщі Анджей Дуда і віце-прем’єр-міністр, міністр національної оборони Маріуш Блащак 13 лютого відвідали тренування українських військових на полігоні у Сьвентошуві, де бійців ЗСУ навчають на танках Leopard німецького виробництва. Про це повідомляє Польське радіо.

 

За словами Дуди, керівництво Польщі постійно працює над питаннями безпеки.

 

“Це питання сьогодні найважливіше. Ми також зміцнюємо безпеку Республіки Польща. Як ви знаєте, до Польщі прибувають дрони зі США, які допоможуть нам виконувати завдання патрулювання і стеження”, – зазначив він.

 

Як повідомляє Укрінформ, міністр національної оборони РП Маріуш Блащак заявив, що найбільшою проблемою в експлуатації танків Leopard 2, які отримає Україна в рамках міжнародної танкової коаліції, є отримання запчастин для цих танків.

 

“Зараз для нас найбільшим викликом є запчастини для цих танків. Це завдання, яке ми ставимо перед німецьким оборонним комплексом, про що я буду завтра говорити з моїм німецьким колегою”, – зазначив міністр.

 

За словами Блащака, Польща створює коаліцію танків Leopard 2A4, а Німеччина – Leopard 2A6.  У рамках формування коаліції Канада вже передала танки Leopard 2 А4, на яких канадські інструктори навчають українських танкістів.

 

Блащак також додав, що скоро Норвегія надішле до Польщі танки, а норвезькі інструктори вже перебувають у Польщі. Крім того, тривають переговори про передачу танків з іспанською стороною.

 

Він заявив, що під час зустрічі у вівторок у Брюсселі контактної групи з військової допомоги Україні (Ukraine Defense Contact Group) буде вестися розмова про надання Україні танків Leopard 2.

 

За словами Блащака, Польща не очікує створення коаліції, а вже почала навчання українських танкістів.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button