Україна

Зеленський обговорив з Мішелем допомогу Україні


Зеленський обговорив з Мішелем допомогу Україні

Глава держави заявив голові Євроради, що Україна потребує більш сучасної важкої зброї.

 
Президент Володимир Зеленський у середу, 20 липня, провів телефонну розмову з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем, під час якої обговорив ситуацію на фронті, новий пакет санкцій проти РФ та фінансові потреби України. Про це повідомляє прес-служба ОП.
 
Зазначається, що Зеленський у розмові з головою Європейської Ради заявив про необхідність подальшого суттєвого посилення санкційного тиску на країну-агресора.
 
Співрозмовники також обговорили фінансові потреби України щодо підтримки макроекономічної стабільності. Президент подякував за рішення Євросоюзу про виділення EUR1 млрд у рамках нової програми макрофінансової допомоги. Водночас, він висловив очікування швидкої реалізації цієї програми в повному обсязі, яка, згідно з рішенням Європейської ради, становить EUR 9 млрд.
 
Лідери обговорили ситуацію на фронті та зусилля, докладені Збройними силами України з метою протидії агресору та звільнення територій. Глава Європейської ради засудив регулярний російський ракетний обстріл мирних українських міст.
 
При цьому Зеленський підкреслив, що для перемоги Україна потребує сучаснішої важкої зброї. У цьому контексті він подякував за схвалення державами-членами рішення про виділення п’ятого пакету фінансової допомоги у розмірі EUR500 млн у рамках Європейського фонду миру для підтримки Збройних сил України.
 
Шарль Мішель позитивно оцінив затвердження конкурсною комісією переможця на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та активізацію процесу відбору голови Національного антикорупційного бюро. Він переконаний, що інші рекомендації виконуватимуться такими ж швидкими темпами.
 
Сторони також погодилися у необхідності підтримувати належний політичний діалог та обговорили проведення цього року чергового, 24-го Саміту Україна – ЄС.
 
Нагадаємо, минулого тижня Рада ЄС затвердила допомогу Україні у мільярд євро. Гроші будуть направлені на покриття невідкладних потреб та забезпечення роботи критичної інфраструктури.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button