Світ

Допомога Україні: в ЄС пообіцяли знайти спосіб обійти вето Орбана

Допомога Україні: в ЄС пообіцяли знайти спосіб обійти вето Орбана

В ЄС знайдуть спосіб допомогти Україні в обхід вето Угорщини

Високопоставлений чиновник ЄС заявив, що “угорські хулігани” є проблемою для політики ЄС, але є шляхи вирішення проблеми.

Європейський Союз знайде спосіб надати велику фінансову підтримку Україні, навіть якщо Угорщина накладе вето на виділення 50 мільярдів євро. Про це заявив неназваний високопоставлений чиновник, передає у п’ятницю, 8 грудня, Reuters.

За його словами лідери країн ЄС “дотримуватимуться своїх зобов’язань”.

“Ми знаємо, наскільки це екзистенційно. Європейські лідери – відповідальні люди, принаймні 26… Вони будуть дотримуватися своїх зобов’язань”, – заявив він.

За словами чиновника, якщо Орбан накладе вето на 50 мільярдів євро для України, які планують передати до 2027 року, блок може виділити меншу суму на коротший термін, або ж решта 26 країн ЄС можуть продовжити свою допомогу Україні на двосторонній основі.

При цьому чиновник припускає, що з Угорщиною все ще можуть знайти компроміс, як це було в грудні минулого року, коли ЄС виділив для України 18 мільярдів євро. Водночас він додав, що багато членів блоку розчаровані позицією угорського уряду.

“На загальну думку, угорські хулігани – це проблема, коли йдеться про нашу політику щодо російської агресії проти України”, – зазначив чиновник.

Як відомо, Віктор Орбан погрожував заблокувати всю допомогу Євросоюзу для України та подальший рух нашої країни до блоку, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва.

Як європейські політики намагаються втихомирити угорського прем’єра

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button