Світ

Допомога Україні: у США назвали строки ухвалення

Допомога Україні: у США назвали строки ухвалення

Фото: Belvpo.com

У Сенаті планують ухвалити додаткову допомогу Україні та Ізраїлю до Різдва

Лідер більшості у Сенаті розраховує досягнути згоди щодо законопроєкту у часовому проміжку між Днем подяки та Різдвом.

Лідери Демократичної та Республіканської партій у Конгресі США планують працювати перед Різдвом над угодою щодо законопроєкту про допомогу Україні та Ізраїлю з урахуванням вимоги консерваторів щодо міграційної політики. Про це у неділю, 19 листопада, повідомило NBC News.

Лідери Сенату, як республіканців, так і демократів, вважають, що найкращий шлях до написання законодавчого акту, який має шанси пройти обидві палати та отримати підпис президента Джо Байдена, ймовірно, має початися в Сенаті, де є місце для двопартійних переговорів.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, дав зрозуміти, що надання додаткової допомоги буде для нього головним пріоритетом у період між Днем подяки та Різдвом.

“Я знаю, що обидві сторони щиро піклуються про схвалення допомоги Ізраїлю та Україні та допомоги невинним цивільним особам у Газі. Тож я сподіваюся, що ми зможемо дійти згоди, навіть якщо жодна сторона не отримає все, на чому наполягає. Ми будемо працювати над цим негайно, коли повернемося після Дня подяки”, – заявив Шумер.

Водночас група консервативних республіканців підштовхують нового спікера Палати представників Майка Джонсона прийняти законопроєкт під керівництвом Республіканської партії (про допомогу лише Ізраїлю – ред.), як відправну точку для двопалатних переговорів.

Якщо спроба увінчається успіхом, законопроєкт Палати представників буде набагато консервативнішим, ніж той, який може виникнути в Сенаті, і міг би дати прихильникам жорсткої лінії у верхній палаті більше важелів впливу на їхні переговори щодо остаточного пакета.

Джонсон поки не сказав, як він планує вести переговори. Але голова Палати представників із закордонних справ Майкл МакКол, штат Техас, який є рішучим прихильником фінансування України та Ізраїлю, постійно спілкувався зі спікером щодо додаткової допомоги, і в інтерв’ю минулого тижня він припустив, що очікує, що Сенат діятиме першим.

Чотири джерела в Сенаті, безпосередньо пов’язані з переговорами, повідомили NBC News, що вікно між Днем подяки та Різдвом має вирішальне значення, і що серед республіканців і демократів існує занепокоєння тим, що якщо календар зісковзне до Нового року, шанси отримати фінансування по усім напрямкам – Ізраїлю, Україні та Індійсько-Тихоокеанському регіону, а також на охорону кордонів – різко скорочується.

Нагадаємо, президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю, і затвердити новий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів, що включає більш ніж 61 мільярд доларів фінансування на допомогу Україні. Однак згоди у Конгресі досягнуто не було, в результаті Палата представників США на черговому засіданні ухвалила бюджет фінансування уряду на два місяці без допомоги Україні, а Байден підписів цей закон.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button