Світ

До Білорусі вчетверте прилетів літак Пригожина – соцмережі

До Білорусі вчетверте прилетів літак Пригожина - соцмережі

Фото: Беларускі Гаюн, Телеграм

Борт прилетів до Білорусі із Санкт-Петербурга

Літак приземлився на військовому аеродромі в Мачулищах. Попередні рази борт Пригожина прилітав 27 червня, 1 липня та 11 липня.

Вранці 18 липня до Білорусі прибув борт засновника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина. Про це повідомляє Беларускі Гаюн.

“Об 11:05 бізнес-джет Євгена Пригожина Embraer Legacy 600 (рег. номер RA-02795) приземлився на військовому аеродромі в Мачулищах. За нашими даними, борт прилетів до Білорусі із Санкт-Петербурга”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вже вчетверте за останній час, коли борт Пригожина прилітає до Білорусі. Попередні рази зафіксовано 27 червня, 1 липня та 11 липня.

Як повідомляється, Пригожин ночував у наметовому таборі під Осиповичами в ніч із 11 на 12 липня. Туди приїхали щонайменше три колони найманців Вагнера.

Нагадаємо, 23 червня Пригожин оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу. 24 червня він направив колони “вагнерівців” на Москву. Протягом дня його силам вдалося пройти кілька областей – вони зупинилися за 200 км від столиці РФ.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів. “Вагнерівцям” запропонували або приєднатися до російської армії, або відправитися до Білорусі, або залишитися вдома. 

27 червня Лукашенко підтвердив прибуття Пригожина у Білорусь. А вже 6 липня він заявив, що ватажок “вагнерівців” перебуває на території Росії. 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button