Світ

Держдеп США планує направити в Україну нового радника

Держдеп США планує направити в Україну нового радника

Фото: Wikimedia

Держдеп США має намір направити в Україну нового радника

Радника направлять “для підтримки та прискорення переходу України до оперативно сумісних військових сил, боротьби з корупцією та залучення іноземних інвестицій у критичні галузі”.

Державний департамент США разом із Конгресом планує направити в Україну радника до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Зазначається, що радника направлять “для підтримки та прискорення переходу України до оперативно сумісних військових сил, боротьби з корупцією та залучення іноземних інвестицій у критичні галузі”.

Крім того, США створили міжвідомчу команду Ukraine Deal Team. Вона складається з представників Державного департаменту США, Міністерства оборони та торгівлі. Група підтримуватиме партнерів, які шукають рекомендації щодо потенційних угод та експортних вимог для оборонної промисловості України.

Нагадаємо, у Сенаті США заблокували винесення на голосування законопроєкту про додаткове фінансування військової допомоги Україні.

Перед голосуванням до законодавців звернувся президент Джо Байден, який заявив, що відмовляючись голосувати за пакет підтримки України, республіканці роблять такий подарунок Путіну, на який він не міг сподіватися.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button