Світ

“Демонізація Росії”: 18 британцям заборонили в’їзд до РФ

 Демонізація Росії : 18 британцям заборонили в їзд до РФ

Фото: ТАСС (ілюстративне фото)

Кремль заборонив в’їзд до Росії 18 громадянам Британії

Російське зовнішньополітичне відомство заявило, що санкції запроваджено через “конфронтаційний курс Лондона”, його зусилля “з демонізації” Росії та передачу зброї Україні.

Міністерство закордонних справ Росії запровадило санкції щодо 18 громадян Великобританії: їм буде заборонено в’їзд на територію країни. Про це сьогодні, 12 лютого, повідомляє російське пропагандистське видання РИА Новости.

Російське зовнішньополітичне відомство заявило, що санкції запроваджено через “конфронтаційний курс Лондона”, його зусилля “з демонізації” Росії та передачу зброї Україні.

До санкційного стиску санкцій, зокрема, потрапили заступник міністра оборони Великобританії Джеймс Картлідж, заступник начальника Штабу оборони збройних сил Чарльз Уолкер, заступник радника прем’єр-міністра Великобританії з національної безпеки Сара Макінтош, командувач підводними силами Саймон Асквіт, голова національних сил у справах Західних Балкан Стюарт Піч, члени палати лордів британського парламенту Деніел Хеннан, Майкл Ешкрофт та Рей Коллінз.

У переліку є й науковці-гуманітарії, переважно історики і політологи, представники кількох університетів – Норман Дейвіс, Тімоті Гартон Еш, Рой Еллісон і Роберт Джонсон з Оксфордського університету, а також Девід Абулафія з Кембриджського університету, Орландо Файджес з Лондона з Університету Північної Кароліни в Чепел Хілл, Джеймс Уолтон з Гарвардського університету та Джеймс Шерр з Міжнародного центру досліджень в галузі безпеки, що діє в Естонії.

Усі ці науковці так чи інакше виступали на підтримку України.

Раінше повідомлялося, що Кремль поскаржився на вороже ставлення США.

 

Активи РФ для України: Кремль пригрозив судами на десятиліття

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button