Світ

Демократи сказали, чи підтримають проєкт Джонсона про допомогу Україні

Демократи сказали, чи підтримають проєкт Джонсона про допомогу Україні

Фото: Unsplash

Демократи підтримають план Джонсона щодо допомоги Україні

“Український” пакет передбачає виділення близько 61 мільярди доларів на допомогу Україні й союзникам. Фінальне голосування за законопроєкти має відбутись до вечора суботи, 20 квітня.

Демократи в Палаті представників “вишикувалися в чергу”, гототові підтримати план спікера Майка Джонсона та надати голоси для схвалення законопроєктів з додатковою допомогою для України та Ізраїлю. Про це у четвер, 18 квітня, пише  видання Bloomberg.

“Ми збираємося зробити все необхідне, щоб законопроєкт про національну безпеку подолав фінішну межу. Це не пакет зовнішньої допомоги Джонсона. Це пакет американської допомоги іноземним державам з точки зору задоволення потреб нашої національної безпеки”, – сказав лідер Демократичної партії Палати представників Хакім Джефріс.

Видання вказує, що Спікеру Джонсону знадобляться голоси демократів для ухвалення проєкту після того, як ультраправі республіканці в Палаті представників заявили, що голосуватимуть проти процедурних заходів, щоб розпочати дебати щодо нього.

Демократи також можуть допомогти Джонсону зберегти свою посаду, яка опинилася під загрозою через його рішення дозволити голосування щодо допомоги Україні, не прив’язуючи її до положень про безпеку кордонів США.

Натомість Джонсон заявив, що він не просив демократів про допомогу, і він готовий ризикнути своєю роботою, щоб допомогти Україні зупинити російську агресію.

Нагадаємо, раніше Майкл Джонсон заявив, що голосування стосовно законопроєктів, які містять допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню відбудеться в суботу, 20 квітня. 

Раніше Джонсон консультувався з експрезидентом Дональдом Трампом. Після зустрічі Трамп дав зрозуміти, що не заперечує проти схвалення допомоги Україні, але тільки як позику. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − twelve =

Back to top button