Світ

Делегація МВФ приїде в Україну – Bloomberg

Делегація МВФ приїде в Україну - Bloomberg

Фото: Скриншот

Делегація Міжнародного валютного фонду відвідає Україну

Основним питанням, яке турбує Україну напередодні візиту МВФ, є розблокування країнами G7 допомоги в розмірі 50 млрд доларів за рахунок використання прибутків від заморожених російських активів.

Делегація Міжнародного валютного фонду на початку вересня відвідає Україну, щоб переглянути бюджетні перспективи країни та вирішити, чи виділяти Києву ще 1,1 млрд доларів за Програмою підтримки та відновлення. Про це у середу, 28 серпня, повідомляє Bloomberg

За інформацією видання, команда МВФ перебуватиме в Україні близько тижня, починаючи з 4 вересня.

Bloomberg вказує, що основним питанням, яке турбує Україну напередодні візиту МВФ, є розблокування країнами G7 допомоги в розмірі 50 млрд доларів за рахунок використання прибутків від заморожених російських активів.

“Україні необхідна ясність щодо цих коштів, щоб показати виконання бюджетних вимог, адже це є основним компонентом для продовження підтримки з боку МВФ”, – йдеться у повідомлені видання. 

Bloomberg нагадує, що згідно з угодою G7, Україна має отримати ці кошти до кінця року. Водночас зазначається, що реалізація плану була ускладнена через вимоги США та ризик гальмування Угорщиною будь-яких рішень ЄС щодо підтримки України або санкцій проти РФ.

Глава місії МВФ в Україні Гевін Грей вважає, що війна в Україні триватиме і наступного року. У зв’язку з цим Україні потрібно більше грошей для фінансування бюджету, ніж вважалося раніше. 

Раніше МВФ оприлюднив оновлений меморандум з Україною, від виконання умов якого буде залежати подальша підтримка України.

Також повідомлялося, що МВФ погіршив прогноз щодо ВВП України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + 8 =

Back to top button