Світ

Данія передасть Україні партію боєприпасів

Данія передасть Україні партію боєприпасів

Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook

ЗСУ потребують тисячі снарядів кожного дня

Мова йде про 2 тисячі артилерійських снарядів та деякі інші боєприпаси, які не вказуються.

Данія відправляє до України боєприпаси на 250 млн данських крон (36 млн доларів). Про це сказав міністр закордонних справ країни Ларс Лекке Расмуссен, повідомляє TV2 у понеділок, 12 червня.

За його словами, боєприпаси надаються за запитом української влади і це “суттєвий внесок, якого Україна гостро потребує”. Парламент Данії вже схвалив цей крок.

Мова йде, зокрема, про 2 тисячі артилерійських снарядів та інші боєприпаси, які не вказуються.

“Ситуація така, що ми всі бачимо, що було оголошено про контрнаступ. Він уже ведеться. Україні вдалося стримати росіян, і тепер настав час знову відповісти. Для цього необхідно, щоб у них (українців – ред.) були необхідні можливості – зокрема боєприпаси”, – пояснив Расмуссен.

У свою чергу міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен наголосив, що пожертва такого розміру “не є чимось, що дасть Україні впевненість у тому, що в неї достатньо боєприпасів”, а лише “внесок у вирішення конкретної гострої проблеми”.

“Необхідні додаткові боєприпаси. Так що це внесок у вирішення поточної проблеми”, – заявив він, додавши, що необхідно зробити ще більше для збільшення виробництва боєприпасів.

Нагадаємо, у кінці травня Данія збільшила фінансування фонду підтримки України на $2,6 млрд. Мова йже про посилення ЗСУ в короткостроковій і середньостроковій перспективі.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button