Світ

Чверть вбивств в світі припадає на чотири країни Латинської Америки

На чотири країни Латинської Америки – Бразилію, Колумбію, Мексику і Венесуелу – припадає чверть усіх вбивств у світі, інформує 1NEWS з посиланням на УНН.

Такі статистичні дані з доповіді аналітиків Інституту Ігарапе.

Відзначається, що в Латинській Америці проживає всього 8 відсотків населення світу, але на неї припадає 33 відсотки всіх вбивств.

Всього на чотири країни регіону – Бразилію, Колумбію, Мексику і Венесуелу – припадає чверть всіх вбивств на Землі. З 20 країн світу з найвищими показниками вбивств 17 є латиноамериканськими, як і 43 з 50 таких міст.

Як і Сполучені Штати, Латинську Америку наводнює зброя. Дві третини всіх вбивств в Центральній Америці відбуваються за допомогою пістолета; у Південній Америці це приблизно половина. У середньому по світу – 32%.

Згідно з доповіддю, більше третини всіх латиноамериканців повідомили, що стали жертвами насильницьких злочинів в 2016 році. У деяких країнах, таких як Венесуела і Мексика, майже половина населення піддавалася насильницькому злочину в минулому році.

Нагадаємо, у Донецькій області за вбивство поліцейського, за участь у непередбачених законом збройних формуваннях та низку інших злочинів чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі.

 

 

 

Back to top button