Світ

Через мікрофони: суперечки про передвиборчі дебати у США у глухому куті

Через мікрофони: суперечки про передвиборчі дебати у США у глухому куті

Фото: Колаж ТСН

Гарріс і Трамп не можуть домовитися про дебати

Гарріс хоче, щоб мікрофони залишалися увімкненими протягом усього часу, у той час, як Трамп наполягає, щоб їх вмикали лише коли прийде черга кандидата говорити.

Штаби кандидатів у президенти США Дональда Трампа та Камали Гарріс не можуть дійти згоди щодо дебатів, які мають відбутися наступного місяця. Причиною суперечки стали мікрофони, а саме питання – чи мають вони бути відключеними, коли черга кандидата говорити не настає. Про це у понеділок, 26 серпня, повідомляє Politico з посиланням на чотири джерела.

Штаб Гарріс хоче, щоб мікрофони були увімкнені весь час дебатів, а команда Трампа хоче залишити мікрофони вимкненими, як це було під час дебатів Трампа з президентом США Джо Байденом.

“Ми повідомили ABC та іншим каналам, які бажають провести ймовірні жовтневі дебати, що, на нашу думку, мікрофони обох кандидатів мають бути увімкненими впродовж усієї трансляції”, — розповів старший радник із комунікацій кампанії демократів Брайан Феллон.

За його словами, куратори Трампа віддають перевагу вимкненому мікрофону, бо не думають, що “їхній кандидат зможе поводитися як президент протягом 90 хвилин самостійно”. Команда віцепрезидента вважає, що Гарріс може змусити Трампа втратити самовладання і сказати щось неполітичне в мікрофон.

За словами самого Трампа, він сподівається, що дебати відбудуться за такими самими правилами, як і в червні, але “для нього це не має значення, він би вважав за краще, щоб вони відбулися”.

“Ми домовилися, що все буде так само, як і минулого разу. У цьому випадку звук був відключений. Минулого разу мені це не сподобалося, але все пройшло чудово. Я маю на увазі, запитайте Байдена, як усе пройшло – усе було добре. І я думаю, що має бути так само”, – додав він.

Перед цим Камала Гарріс не погодилась із пропозицією свого конкурента від республіканців Дональда Трампа проводити дебати на телеканалі Fox News 4 вересня.

Трамп сказав, що “має право” ображати Гарріс

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 2 =

Back to top button