Світ

Через дружбу з Путіним. Орбану “подарували” труну

Через дружбу з Путіним. Орбану подарували труну

Фото: facebook.com/zoltan.kereszteny

Дитяча труна біля будинку Орбана

Прем’єр-міністра Угорщини присоромили через дружбу з російським диктатором, яка позбавляє майбутнього угорську молодь.

До приватного будинку угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана в місті Фелчут активісти принесли дитячу труну з написом “Майбутнє угорської молоді”. Відповідне фото опублікував місцевий юрист і активіст Золтан Керестені у Facebook і заявив, що у такий спосіб висловив свій протест проти тісних стосунків уряду Угорщини із диктатором РФ Володимиром Путіним.

У підписі до опублікованих фото активіст нагадав, що у 1989 році, під час перепоховання угорського прем’єра Імре Надя, який очолив антикомуністичну революцію 1956 року і був страчений, Віктор Орбан говорив про те, як комуністи, прив’язавши долю Угорщини до Радянської Росії (тобто СРСР), забрали і розтратили майбутнє угорської молоді.

За словами Золтана Керестені, через 35 років після цієї заяви угорський прем’єр сам “робить те саме, що робили його репресивні попередники: пов’язує долю Угорщини з путінською державою радянсько-російського типу або навіть з Комуністичною партією Китаю”. 

“Ось чому ми маємо економічну кризу, тоді як політична еліта постійно, мабуть, товстіє з кожним днем. Ось чому висока інфляція, зарплати стають менши і охорона здоров’я чи освіта погані”, – вважає він.

Акція відбулася у день, коли Віктор Орбан відвідував Літній університет Тушнад, де він різко критикував Європейський Союз і сигналізував про зростання Китаю.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button