Світ

Чехія оголосила у розшук ГРУшника, причетного до вибухів на арсеналі

Чехія оголосила у розшук ГРУшника, причетного до вибухів на арсеналі

Фото: Immigrant Today

Чехія оголосила у розшук російського генерала, причетного до вибухів на складах боєприпасів

Офіцерів підрозділу Авер’янова чеська слідча група вважає організаторами вибухів складів у селищі Врбетицях у 2014 року

Чеська поліція оголосила у розшук генерала ГРУ Андрія Авер’янова, якого підозрюють у причетності до вибуху складів боєприпасів у Врбетицях. Про це в п’ятницю, 10 травня, повідомило  Radio Prague International.

Повідомляється, що Анатолія Чепігу та Олександра Мішкіна – офіцерів підрозділу Авер’янова – чеська слідча група вважає організаторами вибухів складів у селищі Врбетицях у 2014 року. Внаслідок вибухів тоді загинуло двоє людей.

Британські слідчі підозрюють підлеглих Авер’янова в отруєнні колишнього російського таємного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у Солсбері 2018 року.

За даними чеського сайту Seznam Zprávy, з Авер’яновим спілкувалися Олена та Микола Шапошникови – російські шпигуни, які отримали чеське громадянство. Шапошников був співробітником збройової компанії Imex Group, боєприпаси якої вибухнули у Врбетицях. За даними поліції, подружжя Шапошникових надало російській розвідці інформацію про діяльність компанії та забезпечило агентам ГРУ документи для відвідування складу.

Поліція вважає доведеним, що диверсію здійснили співробітники російської військової розвідки, щоб запобігти доставці боєприпасів у регіони, де Росія проводила військові операції.

Оскільки підозрювані перебувають у Росії, яка відмовилася співпрацювати з чеською поліцією, слідчі у кримінальних справах не змогли розпочати їх кримінальне переслідування. Для розслідування вибухів чеська сторона створила спільну з британськими поліцейськими слідчу групу.

Нагадаємо, торік повдомлялося, що Авер’янов може бути причетний до смерті засновника ПВК Вагнера Євгена Пригожина.

В Естонії проросійський політик отримав вирок за шпигунство

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 + eight =

Back to top button