Світ

Британія скасувала безвізовий транзит для громадян РФ і Грузії

Британія скасувала безвізовий транзит для громадян РФ і Грузії

Британія скасувала безвізовий режим для транзитних пасажирів з Росії та Грузії

Обмеження щодо транзиту набудуть чинності 6 жовтня. До цього передбачено перехідний період.


Влада Великої Британії з 6 жовтня скасовує для громадян Росії та Грузії безвізовий транзит в аеропортах країни. Про це йдеться в оновлених правилах для міжнародних перевізників про візові вимоги для пасажирів, які опубліковано на сайті британського уряду.

 

До 6 жовтня, коли почне діяти обмеження, передбачено перехідний період. Громадяни Росії та Грузії зможуть скористатися транзитом за квитками, купленими до 0:01 години 8 вересня.

 

Обмеження не торкнуться громадян, які мають візи чи посвідку на проживання США, Канади, Австралії чи Нової Зеландії, а також Швейцарії чи однієї з держав Європейської економічної зони.

Портал NewlandChase повідомляє, що з 2018 року громадяни Росії та Грузії посідають перші місця серед осіб, які зловживають транзитними умовами Великої Британії для отримання притулку.

Міністерство внутрішніх справ вважає, що вимога отримання транзитної візи до цих громадян перед відвідуванням країни не дозволить їм прибувати до Великої Британії під приводом транзиту, а потім просити притулку після прибуття.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button