Світ

Боррель закликав ЄС поставити Україні Patriot

Боррель закликав ЄС поставити Україні Patriot

Фото: eeas.europa.eu

Високий представник ЄС Жозеп Боррель

Європейські армії мають 100 батарей Patriot, та все ще неспроможні надати сім з них Україні.


Європейський Союз має терміново надати Україні більше засобів протиповітряної оборони та боєприпасів. Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель під час виступу на європейському форумі Nueva Economia Forum.

 

Він розповів, що говорив з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою кілька днів тому, і глава МЗС терміново просив про надання семи батарей Patriot, щоб захистити свою країну.

“Не може бути переконливим аргумент, що ми не можемо їх надати, враховуючи, що європейські армії мають близько 100 батарей Patriot. І все ще ми неспроможні надати сім, яких вони відчайдушно просять”, – сказав Боррель 

Високий представник ЄС зазначив, що Європа має приділяти більше уваги не лише майбутньому відновленню України, але й тому, як запобігти її руйнації зараз. 

 

“Українці не мають спроможностей для того, щоб уникнути руйнації, тому що, чесно кажучи, ми мали б робити більше та швидше, щоб вони мали спроможності, яких потребують”, – сказав Боррель.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що західні системи протиповітряної оборони Patriot зараз мають перебувати в Україні, щоб згодом не довелося їх застосовувати по всьому східному флангу НАТО.

За словами президента, Україні потрібно мати 25 зенітних ракетних систем Patriot або її аналогів, щоб повністю захистити повітряний простір. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button