Світ

Боррель сказав, як війна на Близькому Сході впливає на підтримку України

Боррель сказав, як війна на Близькому Сході впливає на підтримку України

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель

Багато країн так званого Глобального півдня і досі вважають російсько-українську війну регіональною, а не глобальною проблемою.

Війна Ізраїілю і ХАМАС вже впливає на міжнародну підтримку України. Про це у понеділок, 6 листопада, заявив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель під час конференції послів ЄС.

Боррель визнав, що хоча ці два конфлікти – дуже відрізняються, ескалація на Близькому Сході вже впливає на політику союзників щодо України та міжнародну підтримку Києва.

“Під час моєї останньої поїздки до Вашингтона я мав нагоду напряму висловити свої побоювання президенту Байдену і моєму колезі Ентоні Блінкену про те, що міжнародна підтримка України може почати розмиватися. Це реальна проблема, і усі ви маєте докластися до протидії цьому”, – закликав Боррель. 

Він зазначив, що багато країн так званого Глобального півдня і досі вважають російсько-українську війну регіональною, а не глобальною проблемою і закликають Захід її швидше вирішити “бо їм несила терпіти цю війну”. 

“І ці країни скористаються кризою на Близькому Сході, щоб підкреслювати те, що вони бачать як суперечності у нашій позиції, чи як суперечність між самими європейцями, що проявилося під час останнього голосування за резолюцію у Генасамблеї ООН”, – додав Жозеп Боррель.

Понад 100 британських компаній зізналися в порушенні санкцій, введених у відповідь на вторгнення Росії до України. 

Новообраний прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, що раніше пообіцяв припинити військову допомогу Україні, тепер заявив, що не має наміру перешкоджати експорту приватних оборонних компаній. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button