Світ

Боррель розкрив подробиці 12 пакету санкцій ЄС проти Росії

Боррель розкрив подробиці 12 пакету санкцій ЄС проти Росії

Фото: eeas.europa.eu

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель

Європейський союз завершує підготовку 12-го пакета санкцій проти Росії, який включатиме персональні санкції, економічні та секторальні обмеження.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель планує представити свої пропозиції щодо 12-го пакета санкцій проти РФ уже цього тижня. Про це Боррель заявив за підсумками засідання в Брюсселі глав МЗС країн Євросоюзу.

За його словами, Європейський союз завершує підготовку 12-го пакета санкцій проти Росії, який включатиме персональні санкції, економічні та секторальні обмеження.

“Я сподіваюся, що зможу представити мою пропозицію щодо цього пакету Раді ЄС спільно з пропозицією Єврокомісії про регулювання, необхідне для виконання цих санкцій. Пакет включить нові списки персональних обмежень, нові експортні обмеження, включно з алмазами, дії щодо зміцнення стелі цін на нафту, щоб обмежувати доходи Росії, боротьбу з обходом санкцій”, – зазначив глава європейської дипломатії.

Нагадаємо, Велика Британія запровадила санкції проти 29 фізичних і юридичних осіб у золотобувному, нафтовому і стратегічному секторах Росії. До нових санкційних списків потрапили російські олігархи й бізнесмени, а також пособники з третіх країн, які формують військові доходи Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button