Світ

Літак РФ порушив повітряний простір Фінляндії

Літак РФ порушив повітряний простір Фінляндії

Російський бомбардувальник Ту-95МС

У Росії заявили, що всі польоти російських ВКС виконуються у “суворій відповідності” з міжнародними правилами використання повітряного простору.

Російський військовий літак у понеділок, 10 червня, тимчасово порушив повітряний простір Фінляндії. Це перший такий інцидент відтоді, як країна вступила у НАТО, повідомляє сайт Міністерства оборони Фінляндії.

В оборонному відомстві зазначили, що невстановлений російський військовий літак на дві хвилини приблизно на 2,5 кілометри заглибився у повітряний простір Фінляндії над Фінською затокою.

В Міноборони країни не виключають, що це вторгнення є продовженням зусиль Кремля, спрямованих на підрив суверенітету і територіальної цілісності Фінляндії. Триває розслідування інциденту.

У відомстві зазначають, що Кремль також проводить низку інформаційних операцій, спрямованих на позиціонування Фінляндії як ворога Росії та росіян. Це потрібно щоб створити інформаційні умови для виправдання потенційної майбутньої агресії проти країни.

Російське оборонне відомство уточнило, що літаки дальньої авіації виконали планові польоти у повітряному просторі над нейтральними водами Балтійського, Баренцева та Норвезького морів.

Там наголосили, що всі польоти російських ВКС виконуються у “суворій відповідності” з міжнародними правилами використання повітряного простору.

 

 

Нагадаємо, у Фінляндії раніше заявили, що Росія хоч навряд чи нападе на країни НАТО безпосередньо, але продовжить гібридні атаки, такі як глушіння сигналу й втручання у вибори.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button