Світ

Болгарія схвалила передачу Україні ракет С-300

Болгарія схвалила передачу Україні ракет С-300

Фото: The Sofia Globe

Система С-300

Болгарська сторона також передасть Збройним силам України надлишки набоїв калібру 5,56 із запасів МВС.

Оборонний комітет парламенту Болгарії затвердив проєкт рішення про передачу Україні зенітних ракет С-300, які потребують ремонту. Українська сторона може привести їх у придатний стан для використання в протиповітряній обороні. Про це повідомляє місцеве інформагентство The Sofia Globe в середу, 26 вересня.

Прихильники проєкту рішення заявили, що ракетні комплекси С-300 були визнані військовими непридатними до експлуатації, і хоча відремонтувати ракети в Болгарії неможливо, Україна має можливість їх використовувати.

“Наша країна не має необхідних потужностей для самостійного ремонту цих боєприпасів. Їх використання нашою армією створило б серйозну загрозу для життя болгарських військовослужбовців. На відміну від Болгарії, Україна заявила, що має можливість прийняти на озброєння такі дефектні боєприпаси і поставити їх на службу в українську армію”, – мовиться в пояснювальній записці, прикладеній до проєкту рішення.

Софія також передасть Києву надлишки набоїв калібру 5,56 із запасів МВС.

Постачання ракет покращить захист українських міст від атак російської авіації, а патрони зможуть використовувати українські солдати, оснащені стрілецькою зброєю НАТО.

Раніше ми вже повідмляли, що в Болгарії група депутатів внесла у парламент проєкт постанови про передачу Україні непридатних зенітно-ракетних комплексів С-300, переважно для використання як запчастин.

Крім того, Болгарія виділила 150 тисяч євро на допомогу Україні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button