Світ

Болгарія готова продати Україні російські ядерні реактори – ЗМІ

Болгарія готова продати Україні російські ядерні реактори - ЗМІ

Будівництво АЕС Белене

Болгарська державна енергетична компанія NEK планує продати Енергоатому ядерні реактори російського виробництва.

Болгарія схиляється до можливості укласти угоду з українським Енергоатомом щодо продажу двох ядерних реакторів російського виробництва. Про це заявило видання The Wall Street Journal.

Болгарська державна енергетична компанія NEK, відповідно до угоди, продасть українській державній атомній компанії Енергоатом обладнання з недобудованої атомної електростанції Белене. Його вартість становить щонайменше 600 млн євро.

ЗМІ зазначає, що це вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії, ядерну енергію російського виробництва використають для збільшення виробництва електроенергії в Україні.

“Той факт, що Болгарія, колишня радянська держава-сателіт, яка давно дружить з Москвою, розглядає цю угоду, є ознакою того, наскільки зменшився російський вплив у східних країнах Європейського Союзу”, – наголошує видання.

Нагадаємо, в четвер, 6 липня, під час візиту президента України Володимира Зеленського до Болгарії було підписано Меморандум про взаєморозуміння між міністерствами енергетики України та Болгарії про співробітництво у сфері енергетики. 

Болгарія підтримала членство України в НАТО

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button