Світ

Блінкен впевнений у швидкому вступі Швеції до НАТО

Блінкен впевнений у швидкому вступі Швеції до НАТО

Ентоні Блінкен впевнений, що Швеція скоро буде в НАТО

Після переговорів у Туреччині держсекретар США заявив про впевненість швидкого вступу Швеції до НАТО.


Державний секретар США Ентоні Блінкен переконаний у прогресі щодо схвалення вступу Швеції до НАТО. Про це він заявив після переговорів зі своїм турецьким колегою в Анкарі в понеділок, 6 листопада, повідомляє пресслужба Держдепартаменту.

 

За словами держсекретаря, США “дуже надихнув той факт, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган підписав ратифікаційні протоколи про вступ Швеції в НАТО та направив їх до парламенту.
 

“І я переконаний, що ми побачимо подальший рух у цьому напрямку. Гадаю, існує спільне зобов’язання забезпечити завершення процесу і вступ Швеції до Альянсу. Таке зобов’язання є в Туреччини, є в нас, і я очікую, що ми побачимо його втілення”, – сказав Блінкен.

Нагадаємо, у 2022 році Швеція подала свою заявку на вступ до НАТО. З того часу її ратифікували всі країни-члени Альянсу, крім Угорщини та Туреччини. 23 жовтня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган підписав протокол про вступ Швеції до НАТО. 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Швеція виконала всі умови для набуття повноправного членства в Альянсі. На його думку, країна має стати членом НАТО “не пізніше” зустрічі міністрів закордонних справ Альянсу, що запланована на 28-29 листопада. 

Обмін, вартий поступки: чому Ердоган пропустив Швецію до НАТО

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button