Світ

Блінкен поїде до Європи говорити про Україну

Блінкен поїде до Європи говорити про Україну

Держсекретар США Ентоні Блінкен

Держсекретар говоритиме про прихильність Сполучених Штатів до трансатлантичної безпеки та світового порядку, заснованому на правилах.

У Держсекретаря Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкена з 16 по 22 лютого заплановано турне Німеччиною, Туреччиною та Грецією. Він обговорить із партнерами питання безпеки, міжнародного порядку, ситуацію в Україні та інші важливі теми. Про це у середу, 15 лютого, повідомила помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Карін Донфрід, пише Укрінформ.

 

За словами представниці Держдепартаменту США, через рік після початку агресії Сполучені Штати залишаються в тісному контакті з партнерами, щоб підтримувати Україну, стримати російську агресію проти союзників по НАТО і зрештою притягнути Росію до відповідальності.

 

Вона зазначила, що спочатку Держсекретар відвідає Німеччину, де він візьме участь у Мюнхенській конференції з безпеки та проведе зустрічі з представниками Німеччини для обговорення підтримки України.

 

Потім він вирушить до Туреччини, де обговорить допомогу США постраждалим від землетрусу і зустрінеться з представниками турецької влади, щоб обговорити зміцнення партнерства в рамках НАТО.

 

У Греції держсекретар зустрінеться з прем’єр-міністром, главою МЗС та лідером опозиції з обговорення співпраці у сфері оборони, енергетичної безпеки та захисту демократії.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button