Світ

Блінкен попередив китайського колегу щодо запуску повітряних куль

Блінкен попередив китайського колегу щодо запуску повітряних куль

Держсекретар США Ентоні Блінкен

Держсекретар США зустрівся з главою МЗС Китаю та обговорив китайські розвідувальні кулі та попередив про наслідки допомоги Росії.

Глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен у суботу, 18 лютого, зустрівся із главою МЗС Китаю Ван І на полях Мюнхенської конференції з безпеки, повідомила прес-служба Держдепу.

 

Зазначається, що Блінкен під час бесіди заявив, що польоти китайських аеростатів у небі США більше ніколи не повинні повторюватись і назвав їх запуски безвідповідальним вчинком. Він також ясно дав зрозуміти, що програму Китаю із запуску висотних розвідувальних аеростатів було викрито.

 

Глава Держдепу також попередив свого колегу про наслідки у разі, якщо Китай надасть матеріальну підтримку Росії або допомогу в обході системних санкцій через війну в Україні. Держсекретар США також підтвердив, що політика США щодо Китаю не зазнала змін, і наголосив на важливості підтримки миру та стабільності у Тайванській протоці.

 

“США конкуруватимуть і відстоюватимуть цінності та інтереси. Водночас ми не хочемо конфлікту з Китаєм і не шукаємо нової холодної війни”, – заявив Блінкен у ході зустрічі.

 

Держсекретар також наголосив на важливості постійної підтримки дипломатичного діалогу та відкритих ліній зв’язку.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button