Світ

Блінкен анонсував потужний пакет допомоги для ЗСУ

Блінкен анонсував потужний пакет допомоги для ЗСУ

Ентоні Блінкен запевнив Україну у підтримці з боку США

США будуть з українським народом стільки, скільки це буде потрібно, запевнив Ентоні Блінкен.

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосить про новий пакет американської військової допомоги Києву в середу на конференції з питань відновлення України у Лондоні. Про це він сказав на спільній пресконференції з британським міністром закордонних справ Джеймсом Клеверлі, повідомляє Reuters у вівторок, 20 червня.

“Президент Байден сказав… що ми будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно, і обидві наші країни глибоко віддані цьому… Ми продовжимо виконувати це зобов’язання, в тому числі за допомогою нового потужного пакету американської допомоги, який я зможу оголосити завтра”, – сказав очільник Держдепу.

Відомо, що 21-22 червня у Лондоні відбудеться конференція з питань відновлення України, на якій понад 1000 іноземних посадовців з понад 60 держав, а також керівники бізнесу та глобальні інвестори, обговорюватимуть шляхи допомоги Україні у відбудові.

Обидва міністри закордонних справ підкреслили, що конференція була зосереджена на заохоченні приватного сектору використовувати свої ресурси для прискорення відновлення України, але Київ має зробити свій внесок, продовжуючи реформи.

“Суть наступних кількох днів полягає в тому, що Велика Британія використає свій досвід як глобальний центр фінансових послуг, в тому числі як глобальний страховий центр, а також нашу організаторську спроможність”, – сказав глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі.

Нагдаємо, 9 червня США оголосили про надання Україні зброї на $2 млрд. Цей пакет включає критично важливі засоби ППО і боєприпаси, в тому числі для систем Patriot.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button