Світ

Біля берегів Тайваню помітили “рибу Судного дня”

Біля берегів Тайваню помітили рибу Судного дня

Фото: Jam Press @ chengruwang

“Рибу Судного дня”, що приносить біди, виявили біля берегів Тайваню

Дайвери натрапили на величезну “рибу Cудного дня”, пошматовану акулою, біля узбережжя Жуйфана.

Біля берегів Тайваню, дайвери побачили величезну “рибу-весло”, також відому як “оселедець король” або “рибу Судного дня”. У місцевій міфології вважається, що ця істота є предвісником нещастя. Про це у неділю, 16 липня, повідомляє The Economic Times.

Дайвери звернули увагу, що риба була поранена і, цілком ймовірно, прямувала на мілину помирати. Спеціалісти припустили, що оселедь був травмований після зустрічі із акулою.

“Це сліди нападу бразильської акули, що світиться, яка має здатність викушувати шматки м’яса і мешкає в теплих океанічних водах по всьому світу”, – зазначив інструктор із дайвінгу Ван Ченг-Ру.

“Риба судного дня” мешкає на глибині від 200 до 1000 метрів нижче поверхні океану і виростає більше двох метрів завдовшки. Книга рекордів Гіннеса визнає рибу найдовшою зареєстрованою рибою з існуючих.

Жителі Тайваню вважають, що її вихід на поверхню є поганою ознакою. Підтвердження цьому нібито було знайдено за два роки до землетрусу та цунамі на Фукусімі, коли на берег викинуло десятки таких істот.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button