Світ

Безпека Європи починається в Україні – Стармер

Безпека Європи починається в Україні - Стармер

Фото: gov.uk

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер

Світові лідери підтвердили зобов’язання підтримувати Україну. Зокрема, допомогти подолати енергетичні проблеми країни напередодні зими.

Україна бореться не лише за український народ, а й за європейський, за свободу, демократію і верховенство закону. Про це у четвер, 18 липня, на саміті Європейської політичної спільноти заявив прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер.

“Наша безпека починається в Україні. Тому ми ще раз обіцяємо президенту Зеленському, що підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно. Це дуже важливе зобов’язання. Включно з підтримкою енергетичних потреб України напередодні зими та вжиттям жорстких заходів щодо кораблів, які допомагають Росії ухилятися від санкцій”, – запевнив Стармер.

Прем’єр-міністр підкреслив, що позиція уряду Великої Британії щодо Києва не змінилася.

“Як уряд ми не ухвалили жодних нових рішень протягом двох тижнів. Але підтримка України так само сильна, як і раніше, й, очевидно, ще сильніша завдяки тому, що сьогодні тут присутні 46 європейських лідерів”, – зазначив він.

Європейська політична спільнота (ЄПС) – захід, започаткований президентом Франції Еммануелем Макроном у 2022 році після російської агресії проти України.

Його мета – вести діалог і сприяти співпраці між європейськими країнами у менш формалізованому форматі. Нинішній саміт є четвертим в історії ЄПС. Попередні відбулися в Чехії (у 2022 році), Молдові та Іспанії (обидва у 2023 році), а наступний пройде в Угорщині в листопаді.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський в межах участі в четвертому саміті Європейської політичної спільноти, що проходив у Великій Британії, зустрівся з президентом Сербії Александаром Вучичем.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × four =

Back to top button