Світ

Банк Raiffeisen відклав плани виходу з Росії – ЗМІ

Банк Raiffeisen відклав плани виходу з Росії - ЗМІ

Фото: Reuters (архивное фото)

RBI – найбільший із західних банків в Росії

Представники австрійського уряду заявили Reuters, що офіційний Відень не прагне повністю розривати зв’язки з Москвою

Австрійський Райффайзен Банк Інтернешнл (Raiffeisen Bank International, RBI) відклав плани піти з фінансового ринку Росії. Це відбувається на тлі того, що Австрія продовжує докладати зусиль для захисту своїх зв’язків із РФ. Про це повідомило інформаційне агентство Reuters із посиланням на свої джерела в четвер, 6 липня.

ЗМІ зазнчає, що RBI – найбільший із західних банків в Росії. Фінансова установа раніше мала намір до вересня піти з Росії.

RBI нині перебуває в центрі розслідування США щодо його зв’язків з Росією. Проте австрійські чиновники у відповідь посилюють захист банку в Європі та США й стверджують, що його переслідування є несправедливим.

Австрія публічно підтримує Україну, однак кілька представників австрійського уряду заявили, що офіційний Відень не прагне повністю розривати десятирічні зв’язки з Москвою. 

Австрійський уряд вважає, що відносини з росіянами “все ще можна відновити”.

Як відомо, НАЗК внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни за продовження роботи на території країни-агресора Росії та за офіційне визнання так званих “ДНР” і “ЛНР”. 

Нагадаємо, в березні 2023 року повідомлялося, що Raiffeisen Bank International прагне продажу чи виділення свого російського підрозділу Райффайзенбанку.

Raiffeisen не має конкретного плану виходу з Росії – НБУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button