Світ

Байден відвідає Ізраїль: названо дату

Байден відвідає Ізраїль: названо дату

Байден прибуде до Ізраїлю

Американський лідер хоче обговорити мінімізацію жертв серед цивільного населення і надходження гуманітарної допомоги до цивільних у секторі Гази.

Президент США Джо Байден у середу, 18 жовтня, відвідає Ізраїль. Про це, під час візиту до Ізраїля, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає CNN та The Times of Israel.

Зазначається, що Блінкен зробив заяву про візит Байдена після восьмигодинної зустрічі з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху та його військовим кабінетом у військовому штабі Армії оборони Ізраїлю Кір’я в Тель-Авіві.

За словами Блінкена, Байден хоче почути від ізраїльського керівництва, “як воно проводитиме свої операції, аби звести до мінімуму жертви серед цивільного населення”.

Крім того, необхідно паралельно “забезпечити надходження гуманітарної допомоги до цивільних у секторі Гази, щоб це не принесло користі ХАМАС”.

Нагадаємо, у ВООЗ заявили, що Газа за крок від гуманітарної катастрофи. У регіоні закінчується вода і паливо, лікарні переповнені, а на вулицях купи сміття, яке загрожує розповсюдженням інфекцій.

Нагадаємо, за інформацією ізраїльських військових бойовики ХАМАС блокують евакуацію населення сектору Газа.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button