Світ

Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Скриншот

Байден пообіцяв безперебійне постачання зброї Україні

Загальна військова допомога, надана Вашингтоном українській стороні з початку російського вторгнення, перевищить $3 млрд, а економічна – $1 млрд.


 

Президент США Джо Байден оголосив про виділення додаткового пакету військової допомоги Україні на загальну суму $800 млн. Про це він сказав у ході виступу в Білому домі у четвер, 21 квітня.


 


 


“Сьогодні я оголошую про ще один пакет допомоги Україні на $800 млн, щоб посилити здатність України вести бойові дії на сході, на Донбасі”, – повідомив Байден.


 


За його словами, до нового пакету допомоги входять важка артилерія, боєприпаси для неї та тактичні безпілотники.


 


Таким чином, загальна військова допомога, надана Вашингтоном українській стороні з початку російського вторгнення, перевищить $3 млрд.


 


“Наступного тижня я попрошу у Конгресу внести зміни до бюджету, щоб забезпечити безперебійне постачання зброї Україні”, – додав президент США.


 


Крім того, Байден оголосив про надання Україні додаткової фінансової допомоги на $500 млн. Ці кошти підуть безпосередньо до бюджету країни.


 


“Ми також демонструємо підтримку народу України. Сьогодні ми готові виділити додатково $500 млн у вигляді прямої економічної допомоги уряду України. У результаті, загальний обсяг економічної допомоги досяг 1 млрд. доларів за останні два місяці”, – сказав він.


 


 


 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button