Світ

Азербайджан готує напад на Вірменію – Politico

Азербайджан готує напад на Вірменію - Politico

Фото: Міноборони Азербайджану

У США вважають, що Азербайджан незабаром може почати вторгнення у Вірменію

Президент Азербайджану закликав Вірменію відкрити Зангезурський коридор вздовж свого південного кордону, який зв’язує материковий Азербайджан із ексклавом, що межує з Туреччиною та Іраном.

Азербайджан найближчими тижнями може вторгнутися до Вірменії. Про це у п’ятницю, 13 жовтня, повідомляє Politico з посиланням на державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Як пише видання, Блінкен ніби розповів кільком законодовцям про те, що Держдепартамент шукає шляхи притягнення Азербайджану до відповідальності і заявив, що “США бачать можливість того, що Баку вторгнеться на південь Вірменії найближчими тижнями”.

Politico вказує, що президент Азербайджану Ільхам Алієв раніше закликав Єреван відкрити “коридор” уздовж свого південного кордону і пригрозив вирішити питання “силою”.

Очільник Держдепу ніби сказав, що він “глибоко стурбований військовими діями Азербайджану” і додав, що “використання сили для вирішення суперечок є неприйнятним”.

Блінкен закликав до вирішення конфлікту шляхом прямих переговорів.

Азербайджан оголосив про відновлення суверенітету у Нагірному Карабасі, а його мешканці, переважно етнічні вірмени, почали залишати регіон. Невизнана Нагірно-Карабаська Республіка (Арцах) припинить своє існування з 1 січня 2024 року. З Нагірного Карабаху до Вірменії виїхали близько 100 000 осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button